Hoe word ik een Berlijnse in 10 simpele stappen ?

Afbeelding

Het stadsblad Zitty bracht in één van haar laatste edities een artikel over hoe je een echte Berlijnse kan worden in 10 eenvoudige stappen. Hier een samenvatting.

1)   Draag de juiste parka

Niet om je te beschermen tegen de helse winterwinden zoals dat in Moskou bv. het geval ismaar doodgewoon omdat je zelfs in de winter graag terrasjes doet. Fleece dekentjes en parka’s: één strijd !  Pas op: geen lelijke nepbontkraag en zeker geen echte bontkraag. De kleur? Olijfgroen uiteraard.  Alternatief? Geen.

2)   Opstaan na dat terrasje: een handleiding

De skinny jeans is enorm veelzijdig en is altijd mooi maar heeft natuurlijk veel nadelen. Een groot nadeel is dat als je zit of fietst er een deel van je bibs zichtbaar is. Met als gevolg het loodgietersdecolleté of Arschfax. En daar Berlijnse vrouwen geen strings dragen maar liever degelijke en dure Schiesser onderbroeken bv, moeten ze bij het opstaan iedere keer hun broek optrekken. Dat gebeurt bijna automatisch: één ruk aan de ceintuur en hop, alles is weer netjes bedekt.

3)    Leer breien

Berlijnse vrouwen zijn verzot op alles wat zelfgemaakt en/of artisanaal is. Hippe merken zoals Lala Berlin of Maiami spelen daar gretig op in.

4)    Leer yoga en eet minstens 2 X per week vegan

AfbeeldingHeerlijke hummus bij Sababa. 

 Geen probleem in een stad waar er elke maand wel een nieuw vegan restaurant of dito winkel opengaat en waar er in elke straat een yoga-school te vinden is.

Maar pas op: je moet het niet alleen doen, je moet er ook wel iets van kennen.

5)   Kook een grote kom soep en geef een geweldig feest waarna je hele woning gerenoveerd moet worden

AfbeeldingNathalie’s pompoen kokos soep (vegan by the way)

Eten doen Berlijnse dames graag, vegan of niet. En omdat er hier een zo groot gastronomisch aanbod is, staat bijna niemand meer in de kookpotten te roeren. Dus wordt het extra geapprecieerd als iemand avondeten klaarmaakt. Voorzie daarbij ook wijn, bier en voor later op de avond longdrinks.

6)   Strip dat behang van de wanden

Afbeelding

Berlijnse wanden zijn of naakt (en dus ruw en onbewerkt) of juist extra gladgeverfd. Een alternatief is er eigenlijk niet.

7)   Ga op zaterdag naar de markt en kom niet naar huis zonder bloemen en/of een lamsvel

Berlijnse stijl is eigenlijk een beetje dorps om te vergeten dat we hier eigenlijk in een grote stad wonen. En opgepast, die bloemen pak je niet gewoon in een plastic tas, maar vervoer je in een mooie korf. Ja, juist, het lijkt hier soms wel op de Provence.

8)   Rij met de fiets, ongeacht het weer

Dat je in Berlijn geen auto nodig hebt is een open deur intrappen. Maar de  fiets is hier inderdaad wel écht heel makkelijk. Het allerhipst is de  Oudhollandse fiets. Ben je ingefietst, dan hoort daar ook een blauwe Ikea tas bij, losjes over de schouder geworpen.

9)   Sneakers zijn een must

Afbeelding

 Of je nu oud of jong bent, sneakers moet je gewoon hebben. Momenteel zijn de modellen Thea van Adidas of de Air Max van Nike erg in trek.

10)   Verkoop je spullen op de vlooienmarkt

Berlijnse rommelmarkten zijn legendarisch. Extra leuk wordt het als je een vriendin meevraagt. Kunnen jullie lekker kletsen en elkaar afwisselen want ik de cafés rond de Arkonaplatz of op het Mauerpark gaat het er altijd gezellig aan toe.

 

Ik scoor alvast een stevige 7/10. En jullie?

Bron: Berlinerin in 10 Schritten door Alexa Von Heyden in Zitty Berlin n°25.

Advertentie

3 thoughts on “Hoe word ik een Berlijnse in 10 simpele stappen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s